Tăierea sticlei nu este atât de dificilă pe cât s-ar crede. Descriem mai jos cele mai comune şi mai facile modalităţi: Uneltele de taiat sticla mai sunt numite, "diamant" sau "cuter" de taiat sticla. Mai întâi, vă sfătuim să nu folosiţi niciodată ulei în scopul tăierii, dacă sticla va fi topită sau fuzionată ulterior. De regulă, uleiul provoacă pete mate în timpul procesului de fuziune, care nu mai pot fi îndepărtate. De aceea, o unealtă de tăiat sticla auto-lubrifiantă nu este o idee rea, desigur, dacă lăsaţi uleiul deoparte. Un model simplu de diamant pentru tăiat sticlă va funcţiona foarte bine, dacă alegeţi un model care vă permite să vedeţi rotiţa de tăiere atunci când tăiaţi sticla. Unele modele de diamante mai învechite pot avea o rotiţă aşezată în mijlocul părţii inferioare, care împiedică vizibilitatea în zona de tăiere. Pachetul HotBox Kit conţine un diamant bun. În cazul în care aţi cumpărat HotPot ca articol unic puteţi cumpăra un diamant separat. Vă recomandăm de asemenea folosirea ochelarilor de protecţie. |
diamant model vechi |
diamant model nou |
Principii de bază în tăierea sticlei
|
TĂIEREA FÂŞIILOR DE STICLĂO riglă de tăiere în unghi, numită vinclu, este o unealtă la îndemână care usureaza tăierea fâşiilor de sticla cu laturi paralele sau a liniilor dreapte. Aşezaţi vinclul pe o latura a bucatii de sticla, asigurându-vă că acea latura este dreaptă şi fără denivelari sau vârfuri ascuţite. Ţineţi atât sticla, cât şi rigla de tăiere cu mâna stângă. Cu mâna dreaptă, puteţi tăia din vârf până la bază. Folositi rigla pentru a prijini diamantul de ea in timp ce taiati sticla. Stângacii vor schimba indicaţiile, după caz, fireşte. |
Tăierea sticlei fără vinclu |
Tăierea sticlei cu ajutorul vinclului |
RUPEREA STICLEIPresupunând că aţi realizat o linie de tăiere bună, ruperea sticlei ar trebui să meargă la fel de uşor. Când aveţi de tăiat o bucată de sticlă de mărime mijlocie, puteţi ţine sticla între degetele mari şi celelalte degete de la mâini, lăsând linia de tăiere pe mijloc. Aplicaţi o presiune egală cu ambele mâini, ca si atunci cand rupeti un bat de lemn şi sticla se va rupe în două bucăţi. |
Dacă nu funcţionează? Poate că n-aţi făcut o tăietură perfectă sau aţi ridicat diamantul prea repede, lăsând netăiată ultima parte. În cazul acesta, încercaţi să extindeţi linia de tăiere sau rupeţi-o şi vedeţi ce se întâmplă. O altă opţiune, dacă nu aveţi prea mare putere musculară în degete şi/sau aveţi de a face cu un tip de sticlă extrem de dur, este să utilizaţi cleştele de rupere a sticlei 3150-027.
|
Ruperea bucăţilor mici de sticlăRuperea bucăţilor mici poate fi mai greu de făcut cu mâinile sau chiar cu cleştele descris mai sus. În acest scop, puteţi folosi mai bine un cleşte mai mic, plat, tip grozer. Această unealtă are o parte plată şi una uşor curbată. Puneţi partea plată a cleştelui pe sticlă, chiar pe linia de tăiere. Ţineţi cealaltă parte a sticlei cu degetele, de cealaltă parte a cleştelui. Exercitaţi o presiune egală, atât pe cleşte, cât şi pe degete, iar sticla se va rupe uşor. |
În cazul în care bucata este prea mică pentru a fi manipulată cu degetele, cel mai uşor lucru este să rupeţi sticla cu ajutorul a doi cleşti. Aşezaţi-i faţă în faţă, având linia de tăiere la mijloc. Exercitaţi o presiune egală pe ambii cleşti, iar sticla se va rupe pur şi simplu pe linie. |
O companie care face doar bani este o afacere săracă.
Dorinţa noastră este să contribuim la o civilizaţie prosperă, durabilă şi dreaptă prin promovarea şi aplicarea valorilor etice, a virtuţilor personale şi a unei conduite morale in afaceri.