Sticlă de vitralii şi fuziune

pigmenţi, emailuri, cathedral, tiffany, opalescentă, millefiori, cuptoare fuziune, dicroică, hotpot

Wednesday November 29, 2023
Home  //  HotPot  //  Info   //  Cum se taie sticla
  • creare cont

Cum se taie sticla 

Tăierea sticlei nu este atât de dificilă pe cât s-ar crede. Descriem mai jos cele mai comune şi mai facile modalităţi:

Uneltele de taiat sticla mai sunt numite, "diamant" sau "cuter" de taiat sticla.

Mai întâi, vă sfătuim să nu folosiţi niciodată ulei în scopul tăierii, dacă sticla va fi topită sau fuzionată ulterior. De regulă, uleiul provoacă pete mate în timpul procesului de fuziune, care nu mai pot fi îndepărtate. De aceea, o unealtă de tăiat sticla auto-lubrifiantă nu este o idee rea, desigur, dacă lăsaţi uleiul deoparte. Un model simplu de diamant pentru tăiat sticlă va funcţiona foarte bine, dacă alegeţi un model care vă permite să vedeţi rotiţa de tăiere atunci când tăiaţi sticla. Unele modele de diamante mai învechite pot avea o rotiţă aşezată în mijlocul părţii inferioare, care împiedică vizibilitatea în zona de tăiere.

Pachetul HotBox Kit conţine un diamant bun. În cazul în care aţi cumpărat HotPot ca articol unic puteţi cumpăra un diamant separat. Vă recomandăm de asemenea folosirea ochelarilor de protecţie.

Diamant de taiat sticla1

diamant model vechi

Diamant de taiat sticla 2

diamant model nou

Principii de bază în tăierea sticlei


Aşezaţi diamantul pe sticlă la un unghi de circa 70 de grade. Apăsaţi uşor şi în mod constant asupra diamantului de tăiat în timp ce înaintaţi de la vârf până la baza sticlei la o viteză uniformă. În timpul tăiatului, veţi auzi un sunet de zgâriere, care este un semn bun. Cu cât tăiaţi mai repede, cu atât veţi auzi mai bine sunetul. Dacă tăiaţi foarte lent, este posibil să nu auziţi deloc sunetul, ceea ce nu înseamnă că nu procedaţi corect, deci nu faceţi greşeala să exercitaţi inutil o presiune mare, numai pentru a auzi scârţâitul.

Puteţi tăia de asemenea de la bază spre vârf, după cum vă convine mai mult într-o anumită situaţie. De exemplu, tăiatul unei linii drepte este de regulă mai uşor de făcut de la vârf în jos, în vreme ce tăiatul linilor curbe desenate pe sticlă se face mai lesne de la bază spre vârf, pentru că puteţi vedea poziţia exactă de tăiere în acest fel. Nu tăiaţi niciodată de două ori pe aceeaşi linie. Uneori puteţi avea îndoieli în privinţa tăieturii. Mai bine rupeţi sticla, fără a ţine cont de această îndoială, pentru că o a doua tăietură nu va îmbunătăţi punctul de rupere. Pe de altă parte, veţi uza diamantul mai repede, dacă procedaţi astfel.

TĂIEREA FÂŞIILOR DE STICLĂ


O riglă de tăiere în unghi, numită vinclu, este o unealtă la îndemână care usureaza tăierea fâşiilor de sticla cu laturi paralele sau a liniilor dreapte. Aşezaţi vinclul pe o latura a bucatii de sticla, asigurându-vă că acea latura este dreaptă şi fără denivelari sau vârfuri ascuţite. Ţineţi atât sticla, cât şi rigla de tăiere cu mâna stângă. Cu mâna dreaptă, puteţi tăia din vârf până la bază. Folositi rigla pentru a prijini diamantul de ea in timp ce taiati sticla. Stângacii vor schimba indicaţiile, după caz, fireşte.

Cum se taie sticla cu diamantul

Tăierea sticlei fără vinclu

Cum se taie sticla fasii cu diamantul

Tăierea sticlei cu ajutorul vinclului

RUPEREA STICLEI


Presupunând că aţi realizat o linie de tăiere bună, ruperea sticlei ar trebui să meargă la fel de uşor. Când aveţi de tăiat o bucată de sticlă de mărime mijlocie, puteţi ţine sticla între degetele mari şi celelalte degete de la mâini, lăsând linia de tăiere pe mijloc. Aplicaţi o presiune egală cu ambele mâini, ca si atunci cand rupeti un bat de lemn şi sticla se va rupe în două bucăţi.

Cum se taie sticla, ruperea sticlei Cum se taie sticla, ruperea sticlei 2

Dacă nu funcţionează? Poate că n-aţi făcut o tăietură perfectă sau aţi ridicat diamantul prea repede, lăsând netăiată ultima parte. În cazul acesta, încercaţi să extindeţi linia de tăiere sau rupeţi-o şi vedeţi ce se întâmplă. O altă opţiune, dacă nu aveţi prea mare putere musculară în degete şi/sau aveţi de a face cu un tip de sticlă extrem de dur, este să utilizaţi cleştele de rupere a sticlei 3150-027.


Această unealtă stimulează metoda ruperii manuale. Puneţi cleştele pe marginea sticlei, cu semnul săgeţii albe exact pe linia de tăiere. Partea de jos a cleştelui are o mică ridicătură, care este acum pe linia de tăiere, pe partea cealaltă a sticlei. Strângând cleştele, sticla se va rupe cu uşurinţă exact pe linie. Foarte convenabil!

Cum se taie sticla, ruperea sticlei cu clestele Cum se taie sticla, ruperea sticlei cu clestele2

Ruperea bucăţilor mici de sticlă


Ruperea bucăţilor mici poate fi mai greu de făcut cu mâinile sau chiar cu cleştele descris mai sus. În acest scop, puteţi folosi mai bine un cleşte mai mic, plat, tip grozer. Această unealtă are o parte plată şi una uşor curbată. Puneţi partea plată a cleştelui pe sticlă, chiar pe linia de tăiere. Ţineţi cealaltă parte a sticlei cu degetele, de cealaltă parte a cleştelui. Exercitaţi o presiune egală, atât pe cleşte, cât şi pe degete, iar sticla se va rupe uşor.

Cum se taie sticla, ruperea bucatilor mici de sticla cu clestele Cum se taie sticla, ruperea bucatilor mici de sticla cu clestele

În cazul în care bucata este prea mică pentru a fi manipulată cu degetele, cel mai uşor lucru este să rupeţi sticla cu ajutorul a doi cleşti. Aşezaţi-i faţă în faţă, având linia de tăiere la mijloc. Exercitaţi o presiune egală pe ambii cleşti, iar sticla se va rupe pur şi simplu pe linie.

Cum se taie sticla, ruperea bucatilor mici de sticla cu clestele 3 Cum se taie sticla, ruperea bucatilor mici de sticla cu clestele

Notă informativă

Produse, conţinut şi specificaţii. Încercăm să ne asigurăm că informaţia de pe acest site este completă, corectă şi actuală. În ciuda eforturilor noastre, informaţiile de pe acest site pot fi uneori inexacte, incomplete sau să nu mai fie de actualitate. Toate caracteristicile, conţinutul, specificațiile, produsele şi preţurile produselor descrise sau ilustrate pe acest site sunt supuse modificărilor în orice moment, fără notificare. Facem toate eforturile posibile pentru a afişa corect însușirile produselor noastre, inclusiv culorile; cu toate acestea, culoarea pe care o vedeţi depinde de computerul dumneavoastră şi de monitor și nu putem garanta că va afişa corect aceste culori.
Preţurile afişate pe site NU includ TVA.

Despre noi

O companie care face doar bani este o afacere săracă.

Dorinţa noastră este să contribuim la o civilizaţie prosperă, durabilă şi dreaptă prin promovarea şi aplicarea valorilor etice, a virtuţilor personale şi a unei conduite morale in afaceri. 

Informaţii de contact

Comenzi şi livrare

comenziProdusele se livrează din București în toată țara...
Plata produselor se poate face prin transfer bancar...
află mai multe...

Mostrare de sticlă

mostrareMostrarele noastre de sticlă au un preţ special pentru că dorim să vă înlesnim munca, ştiind că  află mai multe...

Contactaţi-ne pentru detalii

contactContactaţi-ne pentru a afla mai multe despre produsele pe care le oferim. află mai multe...