Sticlă de vitralii şi fuziune

pigmenţi, emailuri, cathedral, tiffany, opalescentă, millefiori, cuptoare fuziune, dicroică, hotpot

Wednesday June 12, 2024
Home  //  HotPot  //  Info   //  Folosirea materialelor dichroice
  • creare cont

Cum se folosesc materialele dicroice

Foiţe dichroice, fulgi dichroici şi sticlă dichroică

Pentru creatorii de bijuterii, materialul nostru dicroic oferă un plus de culoare şi strălucire. Cea mai importantă caracteristică a acestui material este că îşi schimbă culoarea în funcţie de unghiul din care este privit.
Ce este DICHRO?
A început cu sticla. Producătorii au creat un strat de metale preţioase extrem de subţire pe sticlă. Metalele sunt de fapt depuse pe suprafaţa sticlei. Procedura complicată şi metalele preţioase (aur, platina, etc.) care sunt folosite pentru a creea acest strat contribuie la preţului sticlei dichroice, numită pe scurt, „dicro”.

  Vă putem pune la dispoziţie o gamă largă de sticlă dicroică:
Filmul dicro şi fulgi dichro conţin de asemenea straturi fine de metale preţioase, dar în cazul lor, materialul nu este depus pe sticlă, ci pe hârtie, şi acestea le puteţi folosi în procesul de fuziune deasupra sau între straturile de sticlă.

sticla dicroica subtire

sticlă dicroică subţire
pentru bijuterii

sticla dicroica bijuterii

sticlă dicroică subţire
pentru bijuterii

sticla dicroica mix

sticlă dicroică
mix

film dicroic

film dicroic

frita dicroica

fulgi dicroici

CUM SE LUCREAZĂ CU STICLA DICRO


Vă putem oferi sticlă dicro în diverse culori. Sticla de bază pe care sunt depuse straturile de metale prţioase este de cele mai multe ori neagră sau incoloră. Se foloseşte la fel ca sticla normală de fuziune. Să luăm un exemplu simplu:
Tăiaţi 2 bucăţi de sticlă neagră ca bază. Deasupra puteţi pune în straturi mai multe feluri de sticlă dichro. Topiţi întreaga piesă în HotPot şi obţineţi o frumuseţe de piesă în culorile strălucitoare ale metalelor preţioase!

sticla dicroica inainte de fuziune

sticlă dicroică înainte de fuziune

sticla dicroica fuzionata

sticlă dicroică fuzionată

CUM SE LUCREAZĂ CU FILMUL DICHRO


Mai întâi tăiem sticla în forma dorită. Pentru o fuzionare completă vom folosi 2 straturi de sticlă de 3 mm, pentru a obţine grosimea de 6 mm (aflaţi mai multe în manualul HotPot). Aşezăm cele două piese una peste cealaltă cu puţin adeziv la mijloc şi lăsăm să se usuce. Filmul dichro vor fi ulterior aşezat deasupra. Tăiem apoi filmele dichro alese şi le punem în apă. În acest fel, stratul dichro se desprinde de hârtie. După un minut, scoatem o bucată de filmul dicro din apă. Manevrăm cu grijă stratul dichro, care se separă de hârtie. Acum stratul dichro este foarte vulnerabil, deci aşezaţi-l pe sticlă cu multă atenţie. Câtă vreme este umed, acesta poate fi mişcat, deci nu vă faceţi griji, dacă nu l-aţi pus în poziţia dorită imediat. Dacă a rămas apă sau aer sub acest strat, apăsaţi uşor degetul pe filmul dichro, până când acesta se întinde bine pe sticlă. Lăsaţi să se usuce complet şi apoi topiţi în HotPot, aşa cum procedaţi cu sticla de fuziune obişnuită.

taierea filmului dicroic

tăiaţi forma dorită din filmului dicroic

pregatirea filmului dicroic

puneţi filmul dicroic
în apă

pregatirea filmului dicroic 1

lăsaţi filmul dicroic în apă timp de un minut

pregatirea filmului dicroic detasare

scoateţi stratul dichro de pe suportul de hârtie

pregatirea filmului dicroic 3

puneţi stratul dichro de pe bucata de sticlă

pregatirea filmului dicroic 4

aşezaţi stratul dichro în poziţa finală

Cum se lucrează cu fulgii dicro


Fulgii dicro sunt aproape acelaşi lucru ca filmele dicro. Diferenţa este că fulgii nu mai trebuiesc lăsaţg în apă înainte, ci sunt gata de folosire. Pentru că fulgii nu pot fuziona cu nimic dacă sunt puşi deasupra, aceaştia pot fi folosiţi numai între două straturi de sticlă. Desigur, sticla de deasupra trebuie să fie transparentă şi incoloră, pentru ca nuanţele fulgilor să se vadă cât mai bine. Tăiem 2 bucăţi de sticlă. Aşezăm nişte frită dichro între cele două straturi cu o cantitate mică de adeziv lângă margini pentru a nu se deplasa când o transportăm până la cuptorul cu microunde. După ce adezivul s-a uscat, această piesă fuzionează în HotPot, aşa cum procedăm cu sticla obişnuită.

pregatirea fulgilor dicroici pas 1

aşezati fulgii dicro pe sticla  aleasă ca suport

pregatirea fulgilor dicroici pas 2

aşezati sticla transparentă peste fulgi

pregatirea fulgilor dicroici pas 3

acum esta gata pentru a fi fuzionată

fulgi dicroici fuzionati

sticlă fuzionată cu fulgi dicroici

Atenţie: Filmul dicro şi flgii dicro nu trebuiesc lăsaţi prea mult timp şi la temperatură prea ridicată, pentru a nu arde materialul dicro. Deci, fiţi atenţi la timpul de ardere, pentru a nu a avea un rezultat cenuşiu în loc de sticlă strălucitoare! Dacă piesa este foarte mare, este preferabil să o supuneţi procesului de fuziune în două arderi separate, pentru ca sticla să nu se încingă prea mult la un moment dat.

Notă informativă

Produse, conţinut şi specificaţii. Încercăm să ne asigurăm că informaţia de pe acest site este completă, corectă şi actuală. În ciuda eforturilor noastre, informaţiile de pe acest site pot fi uneori inexacte, incomplete sau să nu mai fie de actualitate. Toate caracteristicile, conţinutul, specificațiile, produsele şi preţurile produselor descrise sau ilustrate pe acest site sunt supuse modificărilor în orice moment, fără notificare. Facem toate eforturile posibile pentru a afişa corect însușirile produselor noastre, inclusiv culorile; cu toate acestea, culoarea pe care o vedeţi depinde de computerul dumneavoastră şi de monitor și nu putem garanta că va afişa corect aceste culori.
Preţurile afişate pe site NU includ TVA.

Despre noi

O companie care face doar bani este o afacere săracă.

Dorinţa noastră este să contribuim la o civilizaţie prosperă, durabilă şi dreaptă prin promovarea şi aplicarea valorilor etice, a virtuţilor personale şi a unei conduite morale in afaceri. 

Informaţii de contact

Comenzi şi livrare

comenziProdusele se livrează din București în toată țara...
Plata produselor se poate face prin transfer bancar...
află mai multe...

Mostrare de sticlă

mostrareMostrarele noastre de sticlă au un preţ special pentru că dorim să vă înlesnim munca, ştiind că  află mai multe...

Contactaţi-ne pentru detalii

contactContactaţi-ne pentru a afla mai multe despre produsele pe care le oferim. află mai multe...